Max Verstappen breekt Schumacher's record in Mexico!

Mercedes was bijzonder sterk in de ijle lucht van Mexico, maar met een bijzondere strategie wisten Red Bull en Max Verstappen toch de grootste beker te pakken. De Nederlander breekt daarmee het record voor meeste overwinningen in een seizoen.

Max Verstappen breekt Schumacher's record in Mexico!

Start

Max Verstappen was net als in Austin goed weg, gevolgd door George Russell. Door Met druk van Hamilton en Sergio Perez viel de jonge Brit echter terug naar P4, net voor de beide Ferrari's, die al met elkaar aan het stoeien waren. Hamilton pakte P2, voor Checo. In de tussentijd trok Verstappen een comfortable gat naar de Mercedes.

Pitstops

Dat gat met Hamilton bleef redelijk stabiel, maar Verstappen begon al snel te klagen over slijtage aan zijn linkervoorband. Red Bull haalde echter eerst Perez naar binnen.

De stop van de Mexicaan was bijzonder langzaam door een probleem links achter, waardoor Red Bull leek te twijfelen over het naar binnen halen van Verstappen. Na nog eens vier ronden kwam Max dan toch naar binnen. De stop verliep echter soepeltjes, waardoor hij de jacht op de op Mediums rijdende Mercedessen kon openen.

Lange stint

Beide Mercedessen gingen over op de harde Pirelli, in de hoop dat de beide Red Bulls nog een keer moesten stoppen. Dat gebeurde echter niet. Zowel Max Verstappen als Sergio Perez bleven vrolijk verder rijden op hun Mediums.

Verstappen wist uiteindelijk een gat van maar liefst 15 seconden te trekken naar Hamilton, geholpen door een trage stop voor de Brit. Perez kon de Silberpfeil uiteindelijk niet pakken, maar pakte een populaire derde plek in zijn thuisrace.

Een VSC veroorzaakt door de geplofte motor van Fernando Alonso's Alpine triggerde uiteindelijk geen pitstops, waardoor de volgorde behouden bleef.

Nieuw record

Door de winst te pakken in Mexico City heeft Max Verstappen een nieuw record gezet in de sport. Nooit eerder wist een coureur veertien races in één seizoen te winnen.

Max komt daarmee één race voor Michael Schumacher en Sebastian Vettel te staan. De beide Duitsers zijn op percentage echter superieur: in 2004 en 2013 waren er immers slechts 18 en 19 Grand Prix.

Resultaten

Met nog twee races te gaan op circuits waar Red Bull in het verleden sterk is gebleken kan Verstappen ook dat laatste record echter op zijn naam schrijven. Hij zal echter wederom te maken krijgen met een na de updates in Austin veel sterker ogend Mercedes.

Omdat Ferrari in Mexico geen factor was kon teamgenoot Sergio Perez echter eenvoudig opklimmen naar de tweede plek in het kampioenschap. Over twee weken zullen we zien of Red Bull die 1-2 zal kunnen vasthouden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool