VIDEO: Citroën Ami verliest evenwicht in Monaco

Het is de langzaamste bocht op de Formule 1-kalender, maar dat betekent niet dat -ie ongevaarlijk is. Een waaghals in een elektrisch bushokje gaf ons daarvan een prachtige demonstratie/

VIDEO: Citroën Ami verliest evenwicht in Monaco

The extreem krappe hairpin van Monaco is een van de meest herkenbare stukjes asfalt op aarde. Het is niet meer dan logisch dat iedereen en zijn moeder er graag even overheen stuift.

Niet iedereen heeft echter een peperdure supercar om mee naar beneden te flaneren. Voor sommigen is zelfs een echte auto te hoog gegrepen. Een brokkenpiloot die afgelopen weekend in beeld kwam moest het doen met een Citroën Ami, een minuscuul elektrische wagentje dat bij ons te boek staat als een brommobiel.

F1-aspiraties

Met enorme F1-aspiraties stuurde de Ami-rijder zijn bolide in volle vaart heuvelaf de hairpin in. Helaas voor hem had de zwaartekracht andere plannen met zijn stunt. Het smalle, hoge karretje keilde namelijk meteen om.

Gelukkig timede onze F1-reject zijn stunt zo goed als perfect. De Citroën rolde namelijk precies tegen een paaltje aan, waardoor de aanwezige voetgangers een beschamende dood bespaard bleef. Het dakje van de Ami toonde in ieder geval uit het juiste plastic gesneden te zijn door de impact goed te absorberen. Uiteindelijk waren er op een paar gekrenkte ego's na gelukkig geen slachtoffers te betreuren.

Algemeen
  • Videostill