Verstappen won GP Canada met dode vogel aan boord

Het is eindelijk bewezen: Red Bull geeft je inderdaad vleugels. In het geval van Max Verstappen hielpen ze echter niet mee. De Nederlander reed het merendeel van de GP van Canada met een dood vogeltje aan boord.

Verstappen won GP Canada met dode vogel aan boord

Max Verstappen ging afgelopen zondag zoals verwacht wederom soeverein aan de leiding bij de start van de Grand Prix van Canada. Na twaalf ronden klonk er echter een verontrustende bericht over de boordradio: Max meende dat hij een vogel geraakt had.

Op de beelden was echter geen schade te zien, en een herhaling van het incident bleef ook uit. Aangezien de Nederlander onverstoord verder ging met het controleren van de race werd het bericht al snel weer vergeten.

Kleine schim

Onboard beelden vanaf de RB19 van Verstappen toonden aan dat de Nederlander inderdaad een kleine schim raakte bij bocht 4. Het was echter lastig te zien wat het lijdend voorwerp precies was. Na de race ging Max even kijken bij de voorzijde van zijn wagen, maar ook hij kon van buitenaf niet meteen zien wat hij geraakt had.

Red Bull geeft je...vleugels?

Een foto genomen door de monteurs van Red Bull verschafte uren na de race eindelijk duidelijkheid. Verstappen bleek gelijk te hebben: hij had inderdaad een klein vogeltje geraakt. Het beestje werd kennelijk uitgeschakeld door de rechter brake duct van de RB19. Gelukkig voor Verstappen liep de auto daarbij geen schade op.

Het vogeltje bleef vervolgens hangen achter de brake duct, waar hij de luchtstroom uiteraard negatief beïnvloedde. Desondanks reed de regerend wereldkampioen zonder al teveel problemen naar zijn 41ste overwinning.

Zo blijkt maar weer: Red Bull geeft je vleugels. Ze overleven het alleen niet.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool