Ai: Red Bull kan contract Pérez aanpassen door grote achterstand op Verstappen

Slecht nieuws voor Checo...

red bull racing

Sergio Pérez heeft inmiddels zo'n grote achterstand op Max Verstappen dat Red Bull Racing het contract van de Mexicaan mag aanpassen. Meerdere ingewijden melden dit weekend dat er een clausule in het contract zit die nu van toepassing is.

Miljoenen verlies

In de clausule zou zijn opgenomen dat als het verschil met Verstappen 125 punten of meer is, er het een en ander kan worden aangepast in het contract van Checo. Sinds de laatste race voor de zomerstop is het verschil exact 125 punten.

Onder andere De Telegraaf meldt op basis van bronnen dat de Mexicaan niet hoeft te vrezen voor zijn zitje bij het Oostenrijkse raceteam. Wel zou het salaris van Perez flink verminderd worden. Hierdoor zou hij miljoenen minder gaan verdienen.

Contract tot eind 2024

Het salaris van Pérez werd eerder door RacingNews365 ingeschat op zo'n 9 miljoen euro per jaar. Hoeveel het salaris van de coureur is verminderd, is onduidelijk. Wel blijven Red Bull-prominenten volhouden dat het contract van Checo 'gewoon' tot en met het einde van 2024 van kracht blijft. Waarschijnlijk zal hij al die tijd dan wel een stuk minder verdienen dan voorheen.

Formule 1
  • NLBeeld