Pérez hoeft niet op hulp van Verstappen te rekenen: 'Moet niet op mij aankomen'

Checo staat er wederom alleen voor in de strijd om de tweede plek in het rijderskampioenschap. Teamgenoot Max Verstappen ziet niet in waarom hij de Mexicaan zou moeten helpen.

Pérez hoeft niet op hulp van Verstappen te rekenen: 'Moet niet op mij aankomen'

Sergio Pérez is op dit moment verwikkeld in een verhitte strijd om de tweede plek in het kampioenschap. Vanwege een serie blunders en tegenvallende prestaties is de Mexicaan al bijna ingehaald door Mercedes-kopman Lewis Hamilton. Met nog drie races te gaan is het gat slechts twintig punten, ondanks een diskwalificatie voor Hamilton in Austin.

Sergio lijkt de door Red Bull zo begeerde 1-2 in het kampioenschap te verliezen, maar rekent op de hulp van Max Verstappen. Pérez is ervan overtuigd dat de Nederlander hem uit de brand zou helpen door een positie op te geven.

Geen steun van Max

Checo's hoop op een helpende hand van Verstappen is echter tevergeefs. Tijdens de persconferentie in Brazilië liet Max namelijk een heel ander geluid horen. De regerend wereldkampioen is namelijk helemaal niet van plan zijn race aan de kant te zetten voor zijn teamgenoot. De tweede plek behouden zou Pérez namelijk prima zelf moeten kunnen. Boven alles hoopt Verstappen dat het niet zover zal komen:

"Goede vraag. Ik denk dat het aan het eind van de dag niet altijd op mij aan zou moeten komen, weet je, om de punten binnen te halen. Ik ben er zeker van dat Checo [Lewis Hamilton] voor kan blijven want ik denk dat we gemiddeld genomen de snellere auto hebben en ik denk ook dat er vorig jaar niet goed over gesproken was voordat we het raceweekend in gingen. Maar laten we hopen dat we niet in die situatie terechtkomen. Ik denk dat het voor iedereen beter is."

Geen verrassing

De reactie van Verstappen komt alleen voor Sergio Pérez als een verrassing. Vorig jaar weigerde Max in Brazilië immers aan de kant te gaan voor Pérez, die op dat moment alle mogelijke punten nodig had in zijn strijd met Charles Leclerc voor P2 in het rijderskampioenschap.

Een woedende Verstappen bulderde dat hij er zo zijn redenen voor had, die die zomer al besproken zouden zijn. Door Nederlandse media werd uiteindelijk de link gelegd met een vermeende doelbewuste crash van Pérez bij de kwalificatie in Monaco. Sergio verloor de strijd met Leclerc uiteindelijk bij de laatste race in Abu Dhabi met drie punten

Het sentiment achter dat drama lijkt nog steeds te leven bij Verstappen. Pérez staat er dus opnieuw helemaal alleen voor.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool