Wolff woedend over Vegas-kritiek: 'Het is maar een f**king putdeksel!'

De Mercedes-chef is woedend vanwege de kritiek richting Las Vegas. Het incident met Carlos Sainz en een loszittende putdeksel bestempel als een domper is volgens de Oostenrijker volledig belachelijk.

Wolff woedend over Vegas-kritiek: 'Het is maar een f**king putdeksel!'

Het Grand Prix-weekend waar vrijwel niemand echt naar uitkijkt ging vannacht met een knaller van start. Al na een paar minuten werd de eerste vrije training in Las Vegas stopgezet vanwege een incident voor Carlos Sainz.

De Ferrari-rijder reed op het rechte stuk over een putdeksel, die losbrak en tegen de bodem van zijn bolide sloeg. De SF-23 liep daarbij zware schade op aan de vloer, het chassis, de V6-motor en accu. Ook bij de Alpine van Esteban Ocon werd vloerschade geconstateerd. Vanwege het risico op herhaling werd de sessie niet hervat en de tweede vrije training meteen uitgesteld.

Fucking putdeksel

Het afgelasten van de eerste sessie na slechts een paar minuten werd al snel bestempel als een blamage voor het overhypte evenement. Die suggesties hebben voor flinke irritatie en woede gezorgd bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker spreekt er schande van dat de media zo'n 'geweldig' evenement durft af te fakkelen. Zonder Vegas was de Formule 1 immers nooit zo groot geworden:

"Het is geen 'blauw oog' - dit is niets. Het is donderdagnacht, we hebben een Vrije Training 1 die we niet doen. Ze gaan de putdeksels afsluiten en niemand gaat daar morgenochtend nog over praten. Het is volledig belachelijk om anders te suggereren."

"Het is FP1 - hoe kun je het durven om slecht te praten over een evenement dat nieuwe standaarden gezet heeft voor alles? Je praat over een fucking putdeksel die losgeraakt is, dat is eerder gebeurd. Dat is niets - het is FP1. Geef de mensen die deze Grand Prix opgezet hebben krediet, dat heeft deze sport veel groter gemaakt dan het ooit was."

Liberty is geweldig

Toto erkent dat de losgeslagen putdeksel voor veel schade en een gevaarlijke situatie gezorgd heeft, maar ziet het niet als een reden om de organisatie van Las Vegas aan te vallen. Toevallig is de organisator in dit geval Formule 1's rechtenhouder Liberty Media. Die hebben volgens Wolff geweldig werk geleverd. Bovendien heeft niemand in Europa het incident gezien, waardoor het niet uitmaakt:

"Liberty heeft geweldig werk geleverd en we moeten niet klagen alleen omdat er in FP1 een putdeksel losgeraakt is. De auto is kapot - dat is echt jammer. Voor Carlos had het gevaarlijk kunnen zijn."

"Dus tussen de FIA en de baan en iedereen moet analyseren hoe we er zeker van kunnen zijn dat dit niet weer gebeur. Maar om hier te praten over een 'blauw oog voor de sport' op een donderdagavond - niemand kijkt daar toch naar op Europese tijd."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press