Wolff dringt opnieuw aan op FIA-ingrijpen Horner: 'Het moet rechtgezet worden'

Toto heeft opnieuw olie op het vuur gegooid in de zaak Horner. De Mercedes-chef roept Formula One Management, de FIA en Liberty Media opnieuw op iets te doen in de affaire rond zijn conculega.

Wolff dringt opnieuw aan op FIA-ingrijpen Horner: 'Het moet rechtgezet worden'

Er lijkt maar geen einde te komen aan de soap rond Christian Horner's vermeende pittige appjes. Ondanks vrijspraak bij het interne onderzoek van moederbedrijf Red Bull GmbH blijft de affaire de Brit boven het hoofd hangen. Door de publiekelijke aanval van Jos Verstappen heeft het verhaal bovendien een nieuwe impuls gekregen.

Tweede ronde

Het nieuwe hoofdstuk in de zaak heeft Verstappen senior's gesprekspartner Toto Wolff de aanleiding gegeven opnieuw tot ingrijpen op te roepen. Wolff doelde hier naast McLaren-CEO Zak Brown al op voorafgaand aan het GP-weekend in Bahrein.

Na het raceweekend herhaalde hij tegenover Motorsport.com zijn wens dat dat de FOM, FIA en Liberty Media de zaak op moeten pakken. Daarbij wil hij het echter niet doen lijken alsof het een persoonlijke vendetta is. Daar is de affaire volgens hem veel te serieus voor:

"Het is een zoveel groter onderwerp dat ik de situatie niet wil afdoen door het te laten lijken alsof het de Mercedes en McLaren-jongens zijn die praten over de Red Bull-jongens. Laten we zien waar het heen gaat de komende dagen. Ik zou heel erg hopen dat de organisatie, de regelgever en de commerciële rechtenhouder het kompas recht zullen zetten."

'Ik bemoei niet'

Ondanks meerdere pogingen van zijn kant om de zaak te heropenen hamert Toto erop dat hij zich er eigenlijk helemaal niet mee moet bemoeien. De afhandeling van affaire moet immers niet door de teams, maar door de organisatie gedaan worden. Wolff probeert daarom krampachtige een neutrale houding aan te nemen, maar laat zijn werkelijke mening toch doorschemeren:

"Ik denk dat het moment dat ik in twijfel trek hoe dit afgehandeld is, ik waarschijnlijk geen goed doe aan de hele zaak. Dan kan het gezien worden als een machtsstrijd binnen de F1. Dat is waarom ik denk dat het niet in de handen van de teams ligt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press