Autobahn begluurt de nieuwe SUV van Seat

Nieuwe onregelmatig terugkerende rubriek. Auto's bekijken in het echt. Vanavond doen we de onthulling van de Seat Ateca aan. Het babyboomspektakel van Spaanse makelij.

U vindt ze niks, wij vinden het ook bijzonder weinig, maar we kunnen niet negeren dat het SUV-segment aan het exploderen is. Zeker de compactere versie die u kent uit Nederlandse urban omgevingen is in de prognoses een uitschieter. Verwacht wordt dat dit segment de komende vier jaar met 25% groeit, waardoor West-Europa er tegen die tijd een half miljoen per jaar wegzet. Seat ruikt dinero en toont vanavond in Barcelona hun aandeel in de hype: de Ateca. Gemodelleerd volgens het studiemodel van vorig jaar (concept.jpg), geschoeid op dezelfde leest (MQB) als de Volkswagen Tiguan. Een stukje VAG-synergie dat in het uiterlijk niet wordt verbloemd.

Goed, eerst techniekpraat. Onderaan staat een 115 pk sterke 1.0 liter driecilinder met turbo gevolgd door een 1.4 TSI met cilinderuitschakeling - voor de momenten waarop u niet alle 150 pk's nodig heeft én het milieu wilt redden. Dieselstokers hebben de beschikking over een 1.6 TDI met 110 pk en een 150 of 190 pk sterke 2.0 TDI. Voorwielaandrijving is standaard, AWD (gaat u niet gebruiken tenzij 4 x per jaar wintersport) is bij enkele blokken optioneel. De schakelopties zijn een handbak met zes versnellingen en een DSG-automaat. Van binnen is het de Leon, met een 8 inch scherm alsook Android+CarPlay in het midden, en een ingekort pookje. Volgens Seat wegens algehele 'sportiviteit', maar we zijn nog aan het checken of dat een prank is. De full LED-schijnwerpers op de pics zijn optioneel. Eind september moet de tegenhanger van de Nissan Qashqai en Renault Kadjar in de showroom staan.

We stuurden een Autobahn-afgezant naar de onthulling om beeld te schieten en een bilateraaltje met CEO Luca de Meo te houden. We zijn namelijk erg benieuwd waar het merk heen beweegt; komt er een eigen identiteit? Gaan ze voor sportief? Hoe verschillen ze nou in godsnaam van de anderen in de VW-clan? Maar daarover later meer. Eerst beeldmateriaal van de Spanjaard die vernoemd werd naar een gehucht in de provincie Zaragoza. FULL DISCLOSURE: een Autobahn-typlaaf werd naar Barcelona gevlogen, in Hotel W gestopt en staat momenteel op Seats dime de hele avond tapas te vreten. We zijn dus extreem bevooroordeeld.