GEZOCHT: politie-ownende Audi

Zeg, minister Van der Steur, wordt het niet eens tijd om de politievloot uit te breiden met het type auto dat in een achtervolging niet het snot voor de ogen wordt gereden?

Oproepje van onze vrienden in het blauw, die met het schaamrood op de kaken het volgende Facebookbericht plaatsen: op de A59 tussen Den Bosch en Oss (kaart) werden twee surveillerende coppers omstreeks 03:45 vannacht met hoge snelheid ingehaald. Wapen van dienst: een Audi A5 in 't zwart. De combo Audi + hoge snelheid + nachtelijke werkzaamheden staat doorgaans niet garant voor zuivere koffie, dus een good ol' achtervolging volgde. Uit de kentekencheck (iets dat straks middels RFID-terreur kan) bleek dat 'ie was uitgevoerd. Curieus, want bij export worden gele platen doorgaans verplicht ingenomen.

Cut to the chase. Aan stoptekens werd geen gehoor gegeven, waarna de Audi de afslag richting Heesch en Oss nam. De bestuurder veroorzaakte een bijna-crash met een ander politievoertuig en verdween op de Heihoeksingel in Oss uit het zicht van alle opgetrommelde agenten. Nu is het geen extreem moeilijke opgave om de blauw/oranje gestreepte Tourans van onze wetshandhavers eruit te rijden met een vlotte Audi die door iedere sjembek op hoge snelheid kan worden bestuurd, maar als we hem even door de kentekenchecker halen zien we dat het om een simpele 2.0 viercilinder met 177 pk en louter voorwielaandrijving gaat. (Bovendien is het een Sportback-uitvoering, met vier deuren en zonder hoofdruimte). U begrijpt, zoiets is nogal beschamend voor onze dienders, dus ze willen graag in contact komen met de Audi A5 Sportback-bestuurder. Ergens in het zuiden zo'n zwart ding met kenteken 55-RVB-2 gezien? Graag even bellen met 0900 8844 of Snitch Misdaad Anoniem (0800-7000). Als het een gestolen kenteken blijkt te zijn en de auto in werkelijkheid een S5 Sportback is, nemen we onze woorden terug.