Mercedes toont C-Klasse zonder bovenstukje

Dus u staat achter het idee van auto's met een verzwakt metalen frame die een middelvinger naar simpele natuurkunde maken? By all means, koop vooral een cabriolet. Bijvoorbeeld de nieuwe C-Klasse Cabrio, die in Genève wordt onthuld.

Waar BMW de 4 Serie uitrust met een metalen klapdak, gaat Mercedes traditiegetrouw voor een stoffen overkapping. Een overkapping die bij de nieuwe C-Klasse in diverse kleuren te krijgen zal zijn, zo lieten eerdere spyshots zien. Op de sociaalmedia draait Mercedes alvast warm voor de lancering met een schets van de semi-blote tweedeurs. En verdomd, het ziet er toch wel weer fraai uit. Maar dat heb je al gauw met schetsen. Zelfs de Lada Niva zal er niet onaardig hebben uitgezien in potloodstrepen.

Mercedes laat nog geen motoreninformatie los, maar dit laat zich al redelijk invullen op basis van de C Coupé. Er komen C200- en C300- modellen met een 2.0 viercilinder, dieseltankers worden voorzien van de C220d en C250d, en op AMG gebied rekenen we op twee smaken: de C450 AMG (V6) en de C63 AMG (V8).