Nederlanders rijden Fransen dood. Voor de lol

Het beste argument voor een Frans wereldrijk is dat de Fransen dan minder snel Het Buitenland - bij gebrek aan buitenland - de schuld kunnen geven van hun eigen misère. Nu komen ze weer drammen over een puntensysteem voor buitenlandse wegpiraten.

Frankrijk is bezig met een puntensysteem voor buitenlandse automobilisten. De Vreemde Automobilist met Destructieve Invloed op de Franse Cultuurnatie begint met een x aantal punten. Wie een verkeersovertreding begaat, verliest punten. Wie geen punten meer over heeft is schuldig aan de verkrachting van Marianne, wordt geëxecuteerd door het communistische verzet om daarna aan Charles de Gaulle gevoerd te worden riskeert een rijverbod of inbeslagname van zijn caravan-trekauto van het jaar.

De Telegraaf claimt in typische Stimme des Volkes-lingo dat de Fransen de ongelukken veroorzaakt door buitenlanders 'zat zijn'. Ook hebben de Fransen er helemaal tabak van (ghe) dat zoveel boetes door buitenlanders niet betaald worden. Nou, dan voeren ze toch lekker een puntensysteem in? Mensen met caravans kunnen we toch al niet serieus nemen en voor wie wel gewoon bloed door de aderen heeft stromen, is de gulden weg zo zuidelijk mogelijk via Duitsland, dan door Oostenrijk of Zwitserland om uiteindelijk via La Bella Italia, beter bekend als Gods Rukbunker, alsnog bij de Rivièra te komen. 

Wie elders in Frankrijk moet zijn en het gas te diep intrapt, zet bij aanhouding keihard Michel Fugain op, dient te beschikken over een Frans idioom waarin zelfs het equivalent van 'rioolwaterzuiveringsinstallatie' tot de registers behoort, lacht lief en vertelt dat dit specifieke model beter is dan alle andere vanwege de Franse versnellingsbak. Of zoiets dergelijks. Bonne chance!