Vrouw komt in 11,6 seconden dankzij Tesla Model X

Een man en vrouw vergelijken hun elektrische speeltje in een dragrace. Wie komt als eerste… over de finish?

In onderstaande video zie je hoe Brooks Weisblat, de man achter het YouTube-kanaal Drag Times, het opneemt tegen z’n vrouw. Wie er in welk batterij-aangedreven speeltje rijdt, mag duidelijk zijn; maar wie wint? Zowel de Tesla Model S P90D als de Model X P90D – je-weet-wel, die SUV met bizarre vleugeldeuren – heeft 773 pk. Bovendien beschikken beide modellen over de Ludicrous mode, het standje waarin je je Tesla in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u kunt afschieten.

Natuurlijk spelen de kilo’s ook een grote rol bij een dragrace. Dus, ervan uitgaande dat Brooks net naar het toilet is geweest en dat z’n vrouw niet zwanger is, is het gewichtsverschil tussen de sprinters zo’n 270 kg. En da’s niet niks. Hoe dan ook: bekijk onderstaande video om te zien wie van de twee er on top eindigt.

Moet mevrouw Weisblat zich trouwens schamen voor deze uitslag? Een beetje wel, want ze heeft verloren. Maar anderzijds; 400 meter afleggen in 11,6 seconden – met een SUV met vleugeldeuren – is geen kattenpis. Ter vergelijking: een BMW X5 M, een Porsche Cayenne S E-Hybrid en een Mercedes-Benz GLE63 S AMG doen er minstens een halve seconde langer over. En niet omdat er een vrouw achter het stuur zit.