Vergelijk. Oude vs nieuwe Renault Scénic

Het zal eens niet. Voorafgaand aan de lancering van een nieuw model gaat er een foto rond waarvan alle media zeggen dat 'ie GELEKT is. Nee, dat is 'ie niet. Zulks gebeurt opzettelijk. Maar vooruit. Laten we hem eens vergelijken met zijn voorganger.

Niet schrikken, maar hieronder ziet u de huidige Renault Scénic. Een familie-auto die uitblinkt in praktisch nu, evenwel niet bepaald fraai op het netvlies ligt. Het is een MPV voor de man die feitelijk de buikspreekpop van zijn eega is. Hierin rijdt de huisman die zichzelf er van overtuigd heeft dat het niet erg is om in een huismannenauto te rijden. Hij staat bovendien in schril contrast met de eerste Renault (Megane) Scénic uit 1996, inluider van het MPV-tijdperk en daadwerkelijk vernieuwend. Werd daarom in 1997 terecht bekroond tot Auto van het Jaar.

Vandaag is zijn opvolger wereldkundig gemaakt. Met carrosserielijnen die ook in de Kadjar, Mégane en Clio zitten. Aan het front is 'ie duidelijk herkenbaar als een Renault van de Nieuwe Lichting, die onder leiding van designchef Laurens van den Acker allemaal een eenduidige grille kregen. U vindt het wellicht niks, zo'n gezinsbolide, maar geloof ons als we zeggen dat ook deze MPV weer gretig aftrek vindt in Nederland.

Zijn onthulling is in Genève op 1 maart, waar we alles krijgen te horen over zijn TCe- en dCi-blokken.