Salma Hayeks broer claimt dat de Ford GT een rijdende doodskist is

Niets zo mooi als een jengelende net-niet beroemdheid die niet kan rijden. Als het niet zo triest was.

Salma Hayeks broer (die we dus absoluut niet bij naam gaan noemen) reed in 2014 in de dikke Ford GT van zijn grote zus. Op Sunset Boulevard in Los Angeles verloor hij de macht over het stuur, kwam op de verkeerde weghelft terecht, waarop zich een pick-uptruck in de passagierszijde boorde. De getalenteerde ontwerper Ian Cuttler Sala, die in de bijrijdersstoel zat, kwam daarbij om het leven.

Het familielid van tante Selma staat niet stijf van het berouw. Want ondanks dat ooggetuigen zeggen dat hij te hard reed, begon de Ford volgens hem te spinnen door een fout in de transaxle (het Nederlands beschikt niet over een vergelijkbare term, maar het is een differentieel-versnellingsbak-combinatie). Eén van de achterbanden zou ineens te veel kracht toebedeeld hebben gekregen, waardoor de wagen niet meer te houden was. Zegt-ie. Ook gaat broer H helemaal complotgekkie omdat Ford van de fout zou afweten, maar dit onder de pet houdt. Hij claimt - wederom contra bewijs - dat dit een groots en algemeen probleem is en dat er veel klachten over zijn.

Wij weten verder niets van Salma Hayek, maar we raden haar aan broertjelief nooit meer een auto te lenen. De volgende keer claimt hij nog dat ze de auto onklaar heeft gemaakt.

Foto: Salma Hayek. Niet haar broer.