Hier is de Alfa Romeo Disco Volante Spyder

U wilt exclusief rijden? Annuleer die aanbetaling op de 488, laat de laatste Lambo-iteratie lopen en marginaliseer die McLaren. Pas met oplagecijfers die het Milanese Carrozzeria Touring Superleggera hanteert worden auto's weer bijzonder.

De coachbuilder heeft het dak van de in 2012 gepresenteerde Disco Volante geknipt en beperkt de oplage van deze Spyder tot zeven stuks. ZEVEN. U gaat dus geheid misgrijpen. Iets dat deels te maken zal hebben met hun beperkte productiecapaciteit, evenals het feit dat de Alfa Romeo 8C als basis dient - daarvan zijn er slechts 500.

Het koolstofvezel klikdak bestaat uit twee delen van 3,5 kilogram, op te bergen onder de achterklep. Mocht u niet multilinguïstisch zijn: de naam Disco Volante staat voor vliegende schotel. Gelijk aan de conceptcar die Touring Superleggera in 1952 presenteerde, en model stond voor deze versie.

Over de motorisering wordt nog niets geroepen, dus we nemen aan dat deze gelijk is gebleven aan de coupévariant: een 4,7-liter brul-V8 (NSFW) uit de Maserati GranTurismo met 450 pk, gekoppeld aan een semi-automaat met zes versnellingen. 

Op de salon van Genève wordt 'ie onthuld. Doekjes tegen het kwijlen, iemand?