Zo word je dus Mercedes-dealer voor het leven

Waartoe bent u op aarde? Als u die vraag beantwoordt met "om mensen met een voorliefde voor goud een auto te verkopen," dan bent u uitermate geschikt om Mercedes-dealer voor het leven te worden. En dat doet u als volgt.

Onze kuchende regenjas struint nogal eens door gerechtelijke uitspraken. Door hem leerden we laatst al dat het dealerschap van een automerk eigenlijk het hoogst haalbare in een mensenleven is. Het geeft in ieder geval een hoop vermaak ruzie. Vandaag leerden we hoe deze apex van Maslows piramide voor eeuwig veilig gesteld kan worden.

Dat zit zo: ergens in Hongarije zit een garage. Die garage handelt in auto's van Mercedes-Benz en voert ook reparaties uit aan deze auto's. Dat deed de beste mijnheer van dat bedrijf zo goed, dat Daimler, het moederbedrijf van Mercedes hem ooit eens 'erkende Mercedes-Benz-dealer' maakte. Na een paar jaar bedacht Daimler zich weer en liet het contract aflopen. De Hongaarse garage was geen erkende taxitoko meer. De garagist was buitengewoon netjes en verwijderde alle fysieke afbeeldingen die Mercedes-gerelateerd waren. Hij probeerde ook een advertentie op internet, waarbij zijn bedrijf in verband werd gebracht met Mercedes, te laten verwijderen. De hosts van de content bleven echter in gebreke en verwijderden de advertentie niet.

Daimler helemaal over de zeik, want het wilde niet dat de correcte Hongaar ook maar op één of andere manier in verband gebracht kon worden met de makers van satellietnavigatie die alleen naar Warschau wil. De doorbijtertjes van Daimler wilden koste wat kost de advertentie van het internet verwijderd zien en hielden de garagist daarvoor aansprakelijk. De zaak ging uiteindelijk tot het Europese Hof van Justitie (pdf). En dat zegt: Daimler, jullie gedragen je als een stel nazi's, deze man valt niets te verwijten, ongezien de tyfus. Gerechtigheid.

Hieruit trekken wij echter de volgende les: peuter bij Mercedes een dealerschap los. Kijk daarna hoe lang het goed gaat, maar spam in de tussentijd het totale internet met afbeeldingen van een lachende jezelf naast een ster. Ook als Daimler het contract laat aflopen, zal de wereld jou tot in lengte van dagen associëren met Mercedes. Wij kunnen ons niet voorstellen dat 'erkende Mercedes-dealer' slechter is voor de verkopen dan 'Garage Nooitgedagt, door niemand erkend'. Werkt ook bij andere merken. Gratis tip, van ons, voor u.