'Aramco wil overname Aston Martin met Max Verstappen'

Het Saudische staatsoliebedrijf zou Max wel eens in een groene overall kunnen hijsen. Volgens Italiaanse media aast Aramco op een overname van Aston Martin F1 en wil het bedrijf Verstappen en Red Bull's technisch hoofd Adrian Newey aantrekken.

'Aramco wil overname Aston Martin met Max Verstappen'

Sinds de plotselinge overstap van Sir Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt geen scenario meer onwaarschijnlijk genoeg in F1-land. Zo zijn er op het moment van schrijven al vier mannen in verband gebracht met het door Lewis vrij gelaten stoeltje bij Mercedes

Een van die kandidaten is niemand minder dan (voorlopig) drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. Door de drama's achter de schermen bij Red Bull zou hij namelijk op zoek zijn naar een functie elders, ondanks al het recente succes.

Aramco F1 Team

Volgens gerenommeerde F1-journo Giuliano Duchessa komt Verstappen waarschijnlijk toch ergens anders aan de bak. De Nederlander zou namelijk één van de hoofdrolspelers gaan worden in een revolutie bij het Aston Martin F1-team.

Titelsponsor Aramco zou namelijk op het punt staan om eigenaar Lawrence Stroll een aanbod te doen dat hij niet zou kunnen weigeren.

Als het vierde meest waardevolle bedrijf ter wereld zou het Saudische staatsoliebedrijf prima in staat kunnen zijn om de Canadese zakenman op andere ideeën te brengen. Datzelfde zou gelden voor Verstappen en Red Bull's technische goeroe Adrian Newey.

Adrian Newey en Max Verstappen vieren de overwinning in Canada, 2023.

Drie-eenheid

Aramco zou het team uit Silverstone willen voorzien van de heilige drie-eenheid van Verstappen, Newey en Honda. De Japanse autofabrikant schuift in 2026 immers aan bij Aston Martin als motorleverancier voor de nieuwe reglementen.

De goede relatie met Honda en de twijfels over het Red Bull/Ford-project zouden kunnen dienen als factoren om Max tot de overstap te bewegen.

Superduo

De overname van Aston Martin door Aramco zou uiteraard nog meer grote veranderingen met zich meebrengen. Zo zou huidige kopman Fernando Alonso wellicht met pensioen (of naar Mercedes) gestuurd kunnen worden en zou de Aston Martin-merknaam wellicht weer kunnen verdwijnen.

Voor ene meneer L. Stroll is de grootste verandering het wegvallen van de steun van zijn vader. Zonder het handje boven het hoofd van papa Lawrence zal zijn contract ongetwijfeld akelig snel aan een einde komen. Wellicht zal hij juist plaats moeten maken voor Verstappen, die dan een superduo zou kunnen vormen met vriend Fernando.

De toekomst ligt kennelijk nog volledig open.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images, NL Beeld / Proshots, NL Beeld Cover Images, NL Beeld / Action Press