Het nieuwe verplassen: Bugatti versus Koenigsegg

Topsnelheid was jarenlang de graadmeter voor de titel van Snelste Auto. Maar dat is niet langer het enige criterium. Want snelste sprint, is dat niet ook een criterium?

Dit gaan we helemaal zonder fallische verwijzingen doen. Maar ons viel het volgende op: de strijd om de kroon van de snelste productieauto...in the world gaat niet langer om topsnelheid alleen. Momenteel lijkt het te gaan tussen de begrensde Bugatti Chiron en de nieuwe Koenigsegg Regera. Eén van de twee is wellicht de koning van de weg.

Topsnelheid is niet langer het enige strijdperk. Want wat dacht u van de sprints? Van de 0 naar 100-tijd lijkt niet meer zoveel af te kunnen. Niet als je auto twee miljoen kost en er dus geen mogelijkheid is om de airco eruit te slopen, of alle andere features die verhouden dat die peperdure wagen het comfort van een klooster heeft. Dus het is waarschijnlijk dat rond of net onder de 2,5 seconde voor de honderdsprint het best haalbare is voor de komende jaren. Maar er zijn ook andere (tussen)sprints.

Kijk en vergelijk:

Zie die Chiron trekken jong! Nul naar honderd: 2,5 seconden. Nul naar tweehonderd: 6,5 seconden. En dan nul naar driehonderd in 13,5. De nieuwe Regera is in de eerste twee sprints langzamer dan de Chiron, met respectievelijke eeuwigheden van 2,8 en 6,6 seconden. Maar naar de driehonderd is de Regera sneller. Veel sneller. Die klaart die klus in een onwaarschijnlijk veel snellere 10,9 seconden. Naar de driehonderd hè? Dat haalt de gemiddelde familiebak niet eens naar de honderd.

We hebben nog te weinig informatie over de Chiron om te weten wat zijn tussensprints zijn, maar de Regera gaat van 150 naar 250 in 3,9 seconden. Sprints, beste mensen, gaan bepalender worden voor de titel van snelste auto ter wereld. Het Debat is weer begonnen. En voorlopig wint de Chiron noch de Regera; op dit moment gaat de Porsche 918 aan de leiding. Hadden we al gezegd dat we niets tegen hybrides hebben?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd76440f1ea', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });