LIVE. De Grand Prix van Australië 2016

Tijd voor de eerste GP van het jaar. Maxxie startte vanaf de vijfde plek, de Mercedessen stonden traditiegetrouw vooraan, op de voet gevolgd door een verrassend snel Ferrari op 3 & 4. Hier de samenvatting.

We hebben een team van deskundigen (hoi @Brusselmans!) toegang gegeven tot ons Twitter-account, waar een stortvloed aan info, data en LOL-dingen zal worden gepost. Klik dus HIER om Autobahn als je Tweede Scherm in te zetten, of om terug te lezen wat er gebeurde.

Update ronde 19. Ongelooflijk, wat zijn F1-bolides tegenwoordig veilig. Fernando Alonso vloog met een rotgang over Guiterez en ging over de kop de vangrail in. Stapt uit als een baas en lijkt verder intact. Video alhier.

Uiteindelijk een tiende plaats voor Max Verstappen na een desastreus verlopen pitsstop. De banden stonden nog niet klaar,  waardoor hij terugviel naar de 12 plek en met teamgenoot Carlos Sainz lang achter Jolyon Palmer (Renault) bleef hangen. Max was de snelste van het treintje. Reed daardoor agressief, tikte Sainz even aan (video) en spinde. Rosberg werd uiteindelijk eerste, Hamilton tweede. Ja, het wordt weer zo'n seizoen. Complete roundup bij F1Today.