Buitenlandse media: 'Max Verstappen is een heethoofd'

Als vijfde in de kwalificatie, als tiende over de streep in de race. Ergens ging er tijdens de GP van Australië iets goed mis. En Max was mad as hell. 'MAG NIET', aldus Sky.

In Melbourne toonde Toro Rosso fijntjes aan EINDELIJK over een auto te beschikken die zowel snel is op de rechte stuken als in de bochten. Materiaal waarmee Verstappen dit jaar prima uit de voeten kan. Des te jammer dus dat de pitstopstrategie gisteren faliekant mislukte. Recap: halverwege de race rijden Verstappen en teamgenoot Sainz op een vierde en vijfde plaats. Beiden moeten nog een keer naar bunnen voor een bandenwissel. De coureur die voorop rijdt mag volgens de Ongeschreven Wetten als eerste naar binnen, maar het is Sainz die in ronde 31 de pits in duikt, na geklaag over zijn banden. De volgende ronde gaat Verstappen naar binnen, om erachter te komen dat zijn banden nog niet klaarliggen. Daarmee verliest hij een pijnlijke 7 seconden en komt vervolgens achter Sainz op de baan, die er tien ronden over doet om Jolyon Palmer in zijn banaan te passeren. Teambaas Fran Tost zei na de race dat Max naar binnen kwam zonder dat ze het wisten. Wat er toen gebeurde is bekend: Max ging volledig hothead op de boordradio.

Nederlandse fans en mediaas leggen de schuld uiteraard bij Sainz neer, maar in het buitenland wordt vooral het temperament van Jos' zoon onder de loep genomen (Reddit-draadje HIER). Video waarin het Sky Sports expertteam met o.a. Martin Brundle Verstappen tot kalmte maant hieronder.

Het oordeel van het Autobahn Expertteam (hebben we niet) luidt dat Max best heethoofdig op de boordradio mag zijn, want zonder hem waren we vorig jaar geregeld in slaap gevallen tijdens F1-races.