Kansloos, kanslozer, fugazi Bugatti

Zit uw leven even tegen? Bedenk dat er mensen zijn die een overjarige MILF ombouwen tot een Bugatti Veyron en vervolgens proberen te verkopen op eBay. Zelfs als u in een Toyota Yaris rijdt; uw leven is niet zó verschrikkelijk.

Over MILFS in de midwinter van hun leven gesproken, kent u Jocelyn Wildenstein? Dat is een entiteit die als leuke vrouw begon maar als leeuw wil eindigen. Een plaatje zegt meer dan duizend mislukte chirurgische ingrepen, dus het punt moge duidelijk zijn: je kunt van een Mercury Cougar geen Bugatti Veyron maken. Dat mensen dat wel doen, pleit tegen het algemeen kiesrecht. Kijkt u maar.

Eigenlijk is dit moderne kunst. Dat bestaat er ook in iets heel moois kapot te maken. Anno 2016 is een plastieken naakt immers alleen kunst als u het met een kettingzaag doorklieft en er uitwerpselen overheen smijt. Wat dat betreft vermoeden we binnenkort een belletje van het Stedelijk Museum naar deze koper. U weet wel, dat museum dat een neo-renaissancistisch gebouw onherstelbaar verbeterde door er een badkuip tegenaan te zetten. De gelijkenissen met de filosofie achter deze auto zijn schokkend. Niet in de laatste plaats omdat het stuur aan de linkerkant zit.

Gelukkig ziet het interieur er goed uit. Oh, wacht, dat bedoelen we niet. Wat we bedoelen is dat we in lange tijd niet meer zo letterlijk hebben begrepen wat de uitdrukking 'doet pijn aan de ogen' betekent. Serieus, we rijden nog liever een Opel Vectra zonder remmen dan dat we ooit in deze Elephant Car stappen. 

Een auto die lijkt op Jocelyn Wildenstein en moderne kunst, hmm. Anders dan u misschien zou verwachten op basis van deze eigenschappen is deze rolstoel niet bedoeld voor babyboomers en Freek de Jonge. Neen, 'Bugatti' is de snelste manier om van je vriendenkring een kneuzenkermis te maken. 

Wie weet dat-ie niet echt is, maar 'm toch cool vindt kan zich het beste verdrinken in Clearasil. Wie het niet opvalt dat een auto die dik anderhalf miljoen moest kosten en er zo uitziet, kunnen ze beter niet vrijlaten uit de gevangenis. Dit is dus de ultieme auto voor de petjesjeugd met kansen. Moet de bloem der natie wel ergens zestigduizend dollar zien te stelen, want dat kost dit monument van menselijke stupiditeit.