Kijk eens wat er deze Pasen ook uit de dood is opgestaan

In 1977 was u nog vloeibaar. En als niet, dan heeft u hem vast gezien: 'Smokey and the bandit', een film die de tand des tijds niet heeft doorstaan. Maar dat geldt niet voor de auto die er beroemd door werd, de Pontiac Firebird Trans Am.

Smokey and the bandit was een enorm succes, een soort Titanic maar dan zonder Leonardo diCaprio en Kate Winslet: eigenlijk herinnert u zich vooral dat schip. Of de Pontiac Firebird Trans Am, uiteraard met extreem vulgaire en daardoor charmante fantasievogel op de motorkap geschilderd. Oh en met Burt Reynolds, uiteraard.

De vuurvogelmobiel heeft de film gemakkelijk overleefd. Dat valt niet te zeggen voor Pontiac, dat inmiddels in dezelfde staat verkeert als Jezus, als Jezus geen zombie was geweest. Het merk werd in 2010 naar het mortuarium gebracht. Dus op een waardige opvolger van de originele '77 Firebird konden we lang wachten. (Jahaa, in de film werd een model uit '76 gebruikt en opgewaardeerd om eruit te zien als het nieuwe model van het jaar daarop.)

Maar dat wachten is nu voorbij, de Heere is waarlijk wedergekomen; de Pontiac Firebird leeft. Zij het onder een iets andere naam: het schepsel is tot Bandit Trans Am gewijd en wordt gebouwd door Trans Am Depot. Er worden er slechts 77 gebouwd *nod, nod* en elk van de exemplaren is gesigneerd door Burt Reynolds himself.

Kijk die BurtMobile dan!