Compleet verwaarloosde Ferrari 599 GTO te koop

Op 14 mei gaat er een exemplaar uit 2011 onder de hamer bij RM Sotheby's in Monaco. Stofdoekjes graag zelf meenemen. En of u 'm nog wel even wilt inrijden.

Wie een blik op tweedehands-verzameplaats Classic Driver werpt ziet dat de immense prijsstijging voor exclusieve auto's ook de 599 GTO niet is ontgaan. GTO-versies van Ferrari's hebben namelijk altijd twee ingrediënten die ze gewild maken voor liefhebbers verzamelaars met winstoogmerk. 1) Ze zijn technisch in ieder opzicht beter de standaard versie. 2) De oplage is ernstig beperkt. In het geval van de 599 GTO is deze gelijk aan de type-aanduiding.

De 599 GTO in Rosso Scuderia-tint zette in korte tijd slechts 180 kilometer op de teller. Er vanuit gaande dat dit alleen de afleverkilometers zijn, is er met deze knol een half decennium gewoon NIET gereden. Ofwel, iemand heeft een 599 GTO gekocht, deze vijf jaar lang aan het zicht van de wereld onttrokken en casht straks met een afhamerprijs die de miljoen euro nadert. Klootzak.

Volgens de veilingboer heeft 'ie de volgende opties: "Finished in Rosso Scuderia with a Grigio Silverstone Opaco roof and a Nero leather interior—the quintessential colour combination for a 599 GTO—this particular example is surely one of the finest. [...] Furthermore, the car is outfitted with a desirable array of options, including matching Rosso Scuderia brake callipers, anti-stone chipping film, Rosso-coloured seat belts, a Rosso tachometer, stitching in Rosso, iPod integration (dat was een ding in 2011 -red.) with a navigation system, front and rear parking sensors, and carbon-fibre racing seats, among others."

Dus, moet dat bijna renteloze spaargeld ergens heen? Veilingmeesters van RM Sotheby's helpen je er graag vanaf.