Volvo S60 en V60 krijgen 367 pk van Polestar

Hee. Nieuws van Volvo dat bijna te goed klinkt om waar te zijn. Op 1 april! Maar it checks out. Volvo schudt het braafheidsimago verder van zich af door de S60/V60 te laten tunen. Door Polestar.

Tuning en Volvo was doorgaans een samenkomst van ingrediënten dat nooit tot een verbluffend gerecht leidde. Huistuner Polestar doet dat toch anders. De 2,0-liter viercilinder in de S60/V60 werd gevoed met een turbo én supercharger, resulterend in een aangename 367 pk en 470 Nm koppel.

Mods: een grotere turbo, nieuwe drijfstangen, een andere krukas, groter luchtfilter en een krachtigere brandstofpomp. Daarmee sprinten beide modellen in 4,7 tellen naar de 100 km/u. Pas bij 250 km/u wordt de acceleratie softwarematig onderbroken.

Polestar heeft de auto's op 20 inch lichtmetaal gezet, met grotere remschijven erachter (371 millimeter). Ook wisten ze het gewicht met 20 kg omlaag te brengen. Op een opnieuw gekalibreerde stuurbekrachtiging na blijft het daar bij. We zien verder geen opzichtige spoilertroep , geen viertal uitlaten terwijl er slechts vier cilinders onder de kap huizen, en geen overdreven getinte ramen. Alleen de combinatie bagde/kleur/velgen/spoilerlip geeft het weg, waarmee het eigenlijk wølven in schaapskleren zijn.

Volvo laat weten dat 'ie naar Nederland komt, maar tegen welke prijs is onbekend. Mals zal dat prijskaartje vermoedelijk niet worden. De voorheen sterkste V60 - de T6 AWD R-Design - doet namelijk al €77.485.