Het genie van Koenigsegg spreekt: zwaartekracht bestaat niet

De man achter Koenigseggs immense snelheden twijfelt aan de huidige conceptie(s) van zwaartekracht. Daarom legt hij even zijn eigen theorie uit.

Wij dachten altijd dat zwaartekracht een aantrekkende kracht tussen lichamen was. Maar wij dachten ook dat een versnellingsbak even onmisbaar was als zuurstof en dat nokkenassen tot in de lengte van dagen nodig zouden zijn in verbrandingsmotoren. Wij dachten, met andere woorden, niet zoals de ziener van snelheid.

Christian von Koenigsegg ontwikkelt zich tot de Kelly Johnson van de autotechniek. Johnson bedacht de SR-71 Blackbird (met ultrageile turboramjets), Koenigsegg de directe transmissie van de Regera (met ultrageile uitleg).

Het is dat Christian von Koenigsegg kaal is, anders had hij een soort hijab-achtige tovenaarsbaard gehad. Hij bedenkt praktisch in zijn eentje technologische innovaties waar andere automakers duizenden ingenieurs voor nodig hebben. En hij heeft dus ook zijn eigen ideeën over zwaartekracht. Kerncitaat: "[People think] gravity is the only force in the universe that can move stuff without energy consumed...and that just doesn't make sense". 

Nu zijn wij geen volleerd natuurkundigen, maar wat Koenigsegg hier beschrijft lijkt deels overeen te komen met het Casimireffect. Ook hebben we het sterke vermoeden dat Koenigsegg weleens iets van of over de Nederlandse theoretisch fysicus Erik Verlinde heeft gelezen.