VIDEO. Politie jaagt op donutdraaiers in Mustang

Zomaar een donderdagmiddag in de VS. Twee onfrisse types zijn net klaar met het leegroven van een banlieuewoning in Los Angeles. Wat leidde tot de vreemdste achtervolging van dit jaar. Uiteraard live uitgezonden op televisie.

De young thugs van 19 en 20 probeerden in een Ford Mustang Cabrio te ontkomen aan de politie. Met half opengeklapt dak reden ze slingerend richting Hollywood, niet gehinderd door de moesson-achtige regen. De politie vond het weer, in combinatie met hun weggedrag, echter te gevaarlijk voor een achtervolging. Waardoor ze ongehinderd konden huishouden, onder het oog van een politiehelikopter.

Eenmaal aangekomen op Hollywood Boulevard gingen de heerschappen volledig YOLO, met een serie donuts en een bezoek aan het toeristendistrict.

Eigenlijk was het gewoon reuzegezellig.

Na de inzet van spike strips eindigde de achtervolging in een woonwijk in het zuiden van L.A. Waar een soort overwinningszege werd gevierd door hun brethren die massaal selfies namen en handen met ze schudden. De LAPD kwam na zeven minuten pas ter plaatse. Voetnoot: ze werden geweldloos en zonder een magazijn lood in hun borstkas ingerekend. Mag ook wel eens gezegd worden. 

Een LAPD-officier vat het als volgt samen: "I have been involved in a lot of pursuits but I haven’t seen anything quite like that. The high-fives (video) at the end were ridiculous.".