Hillary Clintons Oldsmobile staat te koop

Kijkt u eens meneertje: een authentieke Oldsmobile Cutlass Ciera uit 1986. Slechts dertigduizend gentle miles op de teller. Ja, inderdaad, van oud vrouwtje geweest.

In 2016 maak je een goede kans om de machtigste mens (m/v/North Carolina) in de wereld te worden, maar in 1986 zag de wereld er nog wat minder florissant uit. Je reed rond in een Oldsmobile, featuring...no features. Dit specifieke model heeft bovendien een vreemde naam; 'cutlass' betekent jachtmes. Het enig scherpe aan deze Oldsmobile lijken ons de lijnen, die zijn namelijk nogal negentiggraden-ish. Hoewel, je kunt je aan die chroomranden ook lelijk bezeren.


Flauwigheidjes daargelaten, de Oldsmobile heeft een zekere charme. Het zal vast niet Clintons eerste auto zijn geweest, maar er kleeft toch een zeker sentiment uit minder machtige tijden aan. Er zit zelfs een campagnesticker voor de New Yorkse gouverneursrace van 1990 op. Clinton verloor die verkiezing van Mario Cuomo (wiens zoon Andrew nu gouverneur van New York is).

Enfin, eigenlijk is de auto niet strikt genomen van Clinton, maar staat-ie wel op haar naam. Wij weten ook niet precies hoe dat zit, maar de werkelijke eigenaar is de voormalige hoofdtuinman van het Witte Huis, Mike Lawn (lol). Hij wilde de auto gebruiken om zijn dochter te leren rijden - Hillary zou hetzelfde doel hebben gehad door Chelsea erin te laten rijden - maar de dochters zagen de auto toch vooral als een oudewijvenauto. Wat voor Europese ogen vreemd is, want een truttenschudder is deze Oldsmobile allerminst.

Goedkoop is-ie trouwens ook niet. Het ding is getaxeerd op $8.700, wat niet echt een koopje te noemen is. Maar goed, hij heeft weinig mijl gemaakt en is de ex van de vermoedelijke volgende POTUS.