Coureursrapport 2024: Max Verstappen

Nu de eerste helft van het Formule 1-seizoen erop zit, is het goed om te kijken waar iedereen staat. Daarom neemt Autobahn per coureur door hoe hun seizoen tot nu toe ging. Dit keer: regerend kampioen Max Verstappen.

Red Bull-coureur Max Verstappen

Last, but certainly not least: Max Verstappen.

Hoe kon het ook anders dan dat we deze serie afsluiten met de regerend wereldkampioen en de koploper in het klassement. Max Verstappen heeft misschien niet meer zo’n dominant seizoen als in de afgelopen twee jaar, maar de Nederlander bewijst nog steeds iedere keer weer dat hij zijn status als een van de beste coureurs dubbel en dwars verdient.

Bij het ingaan van de zomerstop heeft Verstappen nog een voorsprong van 78 punten. Zelfs als hij drie races achter elkaar uitvalt, is hij de leiding in het kampioenschap nog niet kwijt. Dat gebeurt niet zomaar. En wat nog meer benadrukt hoe goed Verstappen wel niet is, is het feit dat die voorsprong in de afgelopen races alleen maar groter is geworden, ook al heeft Verstappen niet meer de snelste auto.

Toch de nodige minpunten

Maar er zijn wel twee races die wat punten weghalen van ons eindcijfer van Verstappen: Oostenrijk en Hongarije. In onze beoordeling van Lewis Hamilton bekritiseerden we hem voor zijn houding ten opzichte van het team toen het allemaal even wat minder ging. Datzelfde argument voeren we nu ook aan tegen Verstappen, en dan specifiek zijn houding in Hongarije. Ja, het hoeft echt niet allemaal lief en zoetsappig te zijn over de radio, en wij geloven niet zozeer dat het simracen de nacht ervoor iets met zijn houding te maken had. Maar desondanks hoort het wel bij een echt goede coureur dat hij zijn team niet afvalt zodra de prestaties achteruit gaan.

Dat is ook terug te zien in zijn commentaar op de acties van anderen. Dat Verstappen in deze twee races klaagde over mensen die te agressief zijn met inhalen, die te laat remmen, of die mensen te ver naar buiten duwen tijdens een inhaalactie… Dat getuigt toch niet echt van zelfinzicht. Verstappen heeft dat soort dingen namelijk vaak genoeg ook gedaan. Het is altijd geweldig om te zien, maar je kan dan niet echt kritiek hebben op de concurrentie als zij hetzelfde proberen.

Daarbij kijken we dan natuurlijk ook naar de prestaties op de baan. De uiteindelijk mislukte inhaalactie op Lewis Hamilton in Hongarije, de botsing met Lando Norris in Oostenrijk, het zijn allemaal voorbeelden van fouten die we al een tijdje niet meer hebben gezien van Verstappen. Dat wil zeggen: onnodige fouten.

Maar nog veel meer pluspunten

Maar goed, die races worden dan weer uitgebalanceerd door bijvoorbeeld Silverstone, waar Verstappen ondanks een vroege achterstand zich heel erg snel naar voren wist te knokken en de overwinning van Hamilton nog even in gevaar bracht. Of Imola en Spanje, waar hij Norris genoeg op afstand wist te houden om de winst veilig te stellen. Of die vier races aan het begin van het seizoen, waarin Verstappen gewoon simpelweg foutloos was en een perfecte race reed. Wat kun je daar nog tegenin brengen?

Verstappen zal waarschijnlijk dit seizoen opnieuw als winnaar afsluiten, maar het zal hem zeker niet makkelijk gemaakt worden. Hoe hij daarmee omgaat in de rest van het jaar, bepaalt hoe deze titel herinnerd zal worden. Maar op dit moment kunnen we hem alleen maar een ontzettend goed cijfer geven.

Cijfer: 9/10