Nissan lacht potentiële Tesla-klanten uit

Humor om te lachen. Nissan wijst potentiële elektrokopers en reserveringhouders voor een Tesla Model 3, er fijntjes op dat je niet tot de Eindtijd hoeft te wachten om rond te rijden terwijl je de wereld behoedt voor diezelfde Eindtijd.

Wie al een Tesla bezit en supersnel reserveerde, heeft in het allerbeste geval ergens in oktober volgend jaar (2017!) een Model 3. Schitterend spul verder, maar de auto is niet zonder problemen. Maar ja, het is een Tesla dus dat maakt geen donder uit. 

Voor mensen die niet willen meedoen aan de cultus (wij hebben overigens, take note,  geen enkel bezwaar tegen mensen die helemaal leip worden van een bepaalde auto), is er een groot aanbod van elektrieken niet-Tesla's. Zoals een Nissan Leaf. Nu is deze wagen in geen enkel opzicht een concurrent voor een Tesla, maar...nou ja, in één belangrijker opzicht dus wel: nu bestellen is nu kopen is nu rijden.

Daar speelt Nissan handig op in met een ludiek stekende advertentie vol retorische vragen (zie hierboven). Nissan voegt nog toe: "No one should have any reservations about getting an electric car today". Heerlijk, het soort woordspeling waardoor wij denken dat deze copywriters wél gerechtvaardigd bakken met geld verdienen. De vraag die erin verstopt zit, is trouwens deze: waarom wil een mens pas ijsbeertjes redden als zijn overtuiging pas gerealiseerd wordt bij de beschikbaarheid van een kekke accessoire zoals een Tesla? Goed punt, eerlijk gezegd.