VIDEO | Peperdure Lamborghini Revuelto brandt volledig af

De wereld is een Lamborghini Revuelto armer, want een exemplaar van deze supercar is volledig afgebrand langs de rand van de weg.

Lamborghini Revuelto

Op verzoek van Arjen Lubach zullen we eens geen artikel schrijven over een gecrashte supercar. Al hebben we nog wel het woord ‘peperduur’ gebruikt, maar ter onze verdediging: deze Lamborghini is ook echt wel peperduur. De Lamborghini Revuelto heeft in Nederland namelijk een prijskaartje van 650.000 euro.

En dat maakt het des te vervelender voor deze Amerikaan, die dat geld letterlijk en figuurlijk in rook op zag gaan. Ethan Duran postte op Instagram beelden van zijn Revuelto waar de vlammen uitslaan. En niet in een beheerste omgeving ofzo: nee, gewoon langs de ringweg in New York City.

Waar de brand door is veroorzaakt, is niet bekend. In de video geeft Duran zelf ook aan geen idee te hebben wat de oorzaak was. Gelukkig is er niemand gewond geraakt in de brand. De Revuelto heeft een V12-motor met drie elektrische motoren eraan verbonden. Het kan dus net zo goed in de bedrading zitten als in een brandstoflek.

Nou is een autobrand in elke situatie al ontzettend vervelend. Al helemaal als het om een auto gaat die meer waard is dan het gemiddelde koophuis in Amsterdam. Maar wat dit voor Duran extra zuur maakt, is dat hij de auto blijkbaar pas net had na er een jaar op te hebben gewacht. Op zijn Instagram was hij zo vriendelijk om de hele reis vast te leggen. In september 2023 tekende hij de papieren al voor de aankoop van de Revuelto. Op 14 oktober van dit jaar kon hij de auto pas in ontvangst nemen. Ach ja, tien dagen is lang genoeg om van zo’n auto te genieten, toch?