Halfnaakte Golf GTI zet record op de Nürburgring

Weet u wie ook belang hecht aan snelheidsrecords? Inderdaad, Volkswagen. Bij gebrek aan supercars richten ze zich op het record voor voorwielaangedreven auto's, de laatste jaren het domein van Seat en Renault.

Renault zette met de Mégane R.S. 275 Trophy-R een tijd van 7:54.36 neer, Seat deed het met de Leon in 7:58.4. In beiden gevallen prestaties van formaat om dat stuk asfalt van ruim twintig km in minder dan acht minuten afleggen. Echter, Volkswagen brengt vandaag naar buiten dat zij de grootste FWD-piemol hebben, want de Golf GTI Clubsport S deed het rondje in 7:49.21.

Ter referentie, dat is eventjes sneller dan yankeetrots Corvette C6 Z06 (meer vergelijkingsmateriaal HIER). Hoe VW dit deed? Gewoon, door een GTI Clubsport volledig uit te kleden en 'm 63 kg lichter te maken dan de reguliere GTI. Hiervoor werd de achterbank gedumpt (kinderen hebben ook niets te zoeken op de 'Ring), geluidsisolatie geschrapt, lichtere remmen gemonteerd en een aluminium subframe gemonteerd. Gecombineerd met de Michelin Sport Cup 2-banden om 19-inch velgen ontstond een uiterst oncomfortabele en onpraktische Golf met 310 pk en 380 Nm waar u in de praktijk weinig aan heeft, maar het ramt klaarblijkelijk prima over de 'Ring.

De GTI Clubsport S wordt geproduceerd in een oplage van 400 stuks, waarvan 1/4 in de Heimat blijft. Vandaag is zijn onthulling op het VW-tuningfestijn aan de Wörthersee. De prijs weten we nog niet, maar reken op 5 tot 8 mille bovenop een standaard Clubsport (€43.490). Ja, dat is Golf R money.

Update. En daar is de video.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e549905b2b9a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });