De Citroën C4 Picasso heeft een nieuwe tronie

Bij Autobahn.eu denken we natuurlijk ook aan de mistroostige huisvader die een gezin + spullen te vervoeren heeft. Daarom hier de ins en outs van de vernieuwde Citroën C4 Picasso.

Goed nieuws (☜James May-accent) voor liefhebbers van MP4's die aanvoelen als rijdend bankstellen. De grootste concurrent van de Ford Grand C-MAX en de Renault Grand Scénic heeft zijn tussentijdse facelift gehad. Dat wil zeggen: de drie jaar oude Fransoos is uitgerust met een nieuwe voorbumper, C-vormige lijsten rondomom de mistlampen, een bredere grille en meer chroom op z'n gelaat. Achteraan kreeg de C4 (Grand) Picasso nieuwe lichtunits met '3D effect' en een andere Citroën-badge.

De Fransen zeggen meer de nadruk te willen leggen op personalisatie, dus kunt u deze vijf- of zevenzitter [hier geen grap over de PvdA-fractieauto] voortaan krijgen met een tweekleurig dak en meer velgdesigns. Ook nieuw is de PureTech 130-motor, met 130 pk, gekoppeld aan een zestraps automaat. Wat 'ie gaat kosten in Nederland is nog niet bekend, maar het zal niet veel verschillen van de oude prijs, die bij 27 mille begint.