Donald Trump met gezicht op Lamborghini Aventador gesmakt

We hebben hier te maken met de ingrediënten van een dronkemansmop: wat heeft zevenhonderd pk en bijzondere haarimplantaten? Ja, natuurlijk: een Trumpventador.

Ze zeiden Donald Trump geen schijn van kans zou maken. Ze zeiden zelfs dat Amerikanen maar moesten stemmen op een man met de gezichtsuitdrukking van Bill Murray die zich in Groundhog Day voor de zoveelste keer van een gebouw gooit. Ze zeiden dat Trump geen ervaring had. En toen zeiden ze ineens dat Trump de facto de Republikeinse presidentskandidaat is. Dat heet humor.

We kunnen verder wel dooremmeren over de auto, maar dat is zonde. De beelden spreken voor zich en u weet zelf wel wat een Aventador is, anders was u hier niet. Enige wat we kunnen toevoegen is dat geen campagne-auto is, maar een kunststukje in privébezit. Wij willen een balletje opgooien over iets anders, namelijk dat deze auto helemaal niet bij Trump past. Een Lamborghini Aventador is namelijk even duidelijk als de gebruiksaanwijzing voor een voetbal. Je weet gewoon waar je aan toe bent. 

Bij Trump is dat anders. Heel anders. Dat heeft er in de eerste plaats mee te maken dat hij volzinnen iets vindt voor de New England elite. Neemt u dit korte commentaar: "NAFTA has destroyed every place it has touched. We are going to renegotiate our trade deals, folks, so fast. … People now are working at Carrier and they announce they’re leaving. Goodbye, they’re going to Mexico. And I stop it. Wanna know how to stop it, real easy?

Wij hebben absoluut geen idee wat de man hier precies bedoelt, behalve dat het NAFTA-handelsverdrag kut is. Wij zijn niet de enigen. Misschien wel de beste politieke website ter wereld, Politico, heeft gewoon topics waarin Trumpspeak wordt vertaald. Niet alleen handig, maar ook nodig. 

En dat is precies ons punt: de Aventador is zo rechtlijnig als Trump het tegenovergestelde daarvan is. We zeggen het niet graag, maar een Porsche Cayenne ofzo, dat is een goede Trumpauto. We komen er namelijk nooit achter of dat nu een sportwagen of een offroader is. Auto's met dubbele persoonlijkheden en onbegrijpelijke infotainmentsystemen, dát zijn ware Trumpmobielen. En ze moeten natuurlijk 'terrific!1!!', 'magnificent!1!!' en 'beautiful!1!!' zijn.