Max Verstappen VIERDE in kwalificatie Spanje

De vraag of Max wel om kan gaan met de druk die rijden voor een topteam met zich mee brengt is beantwoord. De 18-jarige Red Bull-coureur reed zojuist zijn beste kwalificatie ooit.

Niks meerdere races wennen aan de RB12 bolide. Max Verstappen is een coureur van de buitencategorie, dus deed hij wat we allemaal hoopten: direct een wereldtijd neerzetten. Op het Circuit de Catalunya zette hij een tijd neer van 1.23,078, vlak achter teamgenoot Ricciardo, die overduidelijk de druk uit Team Verstappen voelt.

De volledige uitslag:

In Q3 zette Lewis Hamilton op het allerlaatst een rondetijd van 1.22,000 neer. Genoeg om teamgenoot Nico Rosberg af te troeven, die daardoor doorschoof naar de tweede plek. Door de hernieuwde energie bij Red Bull en de immer aanwezige dominantie van Mercedes eindigden de Ferrari's op plek vijf en zes. Ronduit pijnlijk.

Valtteri Bottas reed in zijn Williams naar de zevende plaats. En Daniil Kvyat, het slachtoffer van Max' succes? Die pakte de dertiende tijd (1.24,445), trager dan teamgenoot Sainz (1.23,643).

Enfin, het spreek voor zich dat Max morgen gaat vlammen. Max' reactie op zijn vierder plek hieronder.

Alles te weten komen over de GP van Spanje? Check dat Autobahn F1 Report!