Niki Lauda: 'Verstappen is het talent van de eeuw'

Oh, dus Max Verstappen wint een keer een GP'tje en meteen zijn alle criticasters het zwijgen toegedaan? Geen zeurende Jacques Villeneuve meer? Doodse stilte bij Felipe Massa? Prima. Dan Schakelen we nu live over naar Niki Lauda.

Lauda reed 31 jaar geleden zijn laatste race (deel 1, deel 2) maar de Oostenrijkert is vooralsnog met geen stok uit de F1 te slaan. De heldencoureur met rode pet (u weet waarom) die sinds 2012 als 'adviseur' op de loonlijst van Mercedes AMG F1 staat is nooit te beroerd om ook in de media aanbevelingen te doen. En als Lauda spreekt, luistert de racewereld. Wij ook, opportuun-chauvinistisch als we zijn. Lauda: "Ik heb hier geen woorden voor en kan niet anders dan mijn pet afnemen voor Max. Wat we hier aan het werk gezien hebben, was hét talent van de eeuw. [...] De manier waarop hij de leiding hield met iemand als Raikkonen achter zich is ongelofelijk." BAM. En dat van iemand die gezien wordt als de aartsrivaal van dr. Helmut Marko, de man die Verstappen naar het topteam van Red Bull Racing promoveerde. 

Verder blijft het in kamp Massa behoorlijk stil en is Verstappen-hat0r Villeneuve opeens zijn keutel onbuigzaam aan het intrekken. Tja. Rest ons alleen nog enkele stats op te sommen: sinds zondag is Verstappen de jongste GP-winnaar, de jongste podiumbezetter, de jongste raceleider en de coureur met de meeste WK-punten van heel Nederland. Maar dat laatste was ook niet heel moeilijk. 

En Max, IS ER ZONDAG NOG GEZOPEN?!