Audi S8 Plus met 705 pk is ideale getaway car

Als je koning bent en je vindt een A8 niet tof genoeg, dan laat je er een meter tussen plakken. Als je een burger bent en je vindt een S8 niet tof genoeg, dan loop je binnen bij de firma ABT voor wat extra pk's.

Standaard geeft Audi 605 pk mee aan de S8 Plus, wat op zich al best een aardig getal is.  Het is ieder geval alweer een stuk meer dan in de pauperige gewone S8 zat, namelijk maar 520 lullige paardjes. Maar ja, je kunt nooit genoeg ponies voor je wagen hebben, en daar is vader ABT het helemaal mee eens. 

Wat de ingenieurs van Audi eerder al deden om die 85 pk extra uit het blok te trekken hebben ze bij ABT dus ook nog maar eens opnieuw gedaan: Der Biturbo-V8 ist so konzipiert, dass er tatsächlich für ein weiteres Upgrade in Frage kommt, ohne seine bestechenden Eigenschaften in puncto Laufkultur und Alltagstauglichkeit einzubüßen. Voor de minder germanistisch onderlegde: we konden gewoon wat extra's toevoegen zonder dat de soepele loopcultuur van de V8 verneukt werd.

Na alle dingen die ABT met de motor uitspookt brengt de machine 705 pk op de Dyno. De Duitsers noemen het meteen ook de elegantste en meest luxe supersportwagen. Maar dan hebben ze waarschijnlijk nog niet naar de foto's gekeken. Zo in black on black, met black carbon detaillering ziet het bakbeest er weliswaar cool uit,  maar elegant is toch niet een woord dat in je opkomt als je dit bekijkt. 

Dat is een beetje als Venus en Serena Williams elegante ballerina's noemen. Dat zijn ze niet, het zijn brute winnaressen. Deze S8 Plus ABT is een Autobahnkanon dat 25 millimeter lager dan zijn normale broertjes over de betonplaten raast.

Dankzij de speciale uitlaten met vier pijpen van 89 millimeter horen de ingehaalde auto's ook dat ze niet door een fabrieks-S8 werden gepasseerd. Dat horen ze waarschijnlijk niet al te lang, want plankend op een stukje tussen de Baustellen ram je uiteindelijk door naar 320 km/h en dat met een gecombineerd gebruik van 10 liter per 100 kilometer. Sta je waarschijnlijk steeds een tankstation verderop dan je vrienden in 'echte' sportwagens.

Disclaimer modus aan: Mocht je hem echt als getaway car gaan gebruiken, dan waarschuwen we hierbij vast voor bochten in de weg en voor overstekende bomen bij bochten in de weg. Disclaimer modus uit.