Kaartjes voor Max Verstappen zijn niet aan te slepen

Johee, johoo, jo fucking hell, bizar wat zijn die kaartjes voor de Formule 1 ineens gewild. Hoe zou dat toch komen? Oh ja, een winnaar van 18 jaar.

Max Verstappen heeft op de Formule 1 hetzelfde effect als viagrapillen op Bernie Ecclestone hebben: het is nog steeds hetzelfde gedrocht, maar je kunt er ineens wat mee. En dankzij Max wil iedereen ineens kijken naar de auto's die in rondjes achter elkaar aan rijden. Het is zelfs zo dat de Mercedessen uit angst voor Max lekker dicht tegen elkaar aan kruipen en in een hoekje gaan liggen. Max is El Salvador.

Dat soort actie, daar wil iedereen getuige van zijn. En ondanks dat we de Fransen altijd betichten van chauvinisme, kunnen we er zelf ook wat van. Niet alleen de NOS is ineens autosportfanaat geworden, je buren die altijd klagen over je uitlaatgeluid zijn het ineens ook. Alle Nederlanders bellen sinds de Limburgs-Belgisch-Monegaskische-licht-oranje overwinning op naar kaartjesleveranciers. De webservers van kaartjesregelbedrijven als Sport Stadion worden zo hard aangeklikt dat een DDoS-aanval er een schoolreisje bij lijkt.

Op vrijdag waren er vast al veel mensen bezig met kaartjes bestellen voor de Grand Prix op Spa-Francorchamps, maar op maandag waren het er tweeëntwintig (22!!) keer zoveel. U zegt, dat waren Hollanders, die doen kijken en niet kopen. Hoho, vadertje, er wordt gewoon gekocht. Monaco is natuurlijk al bijna stijf uitverkocht, daar kom je echt niet meer in tenzij je de prins zelf kent. België loopt dus storm want het ligt vlakbij, maar ook de races in Oostenrijk (home of Red Bull), Hongarije en Groot-Brittanië zijn populair. Dus als je naar een race wilt kijken moet je wat verder met je privéjet.