VIDEO. New Yorkse politie haat crossmotoren ook

Het Amerikaanse equivalent van de Dienst Domeinen heet Caterpillar. Dat geeft wel spectaculaire beelden, maar helpt niet bij het verkleinen van je landelijke begrotingstekort.

Veel mensen zullen extreem gelukkig worden van een filmpje waarin tientallen motorfietsen worden verpletterd. Transplantatiechirurgen bijvoorbeeld. Maar helaas voor hun, de motorrijders van deze fietsen zaten er niet op tijdens het verpletteren.

Dan komen we bij de vraag, waarom zou je een hele rij motoren vernietigen in een georkestreerde politieshow? Dat zit zo. Dat doen ze, want Amerikanen. En dat betekent POWEEERRRRRR. Blijkbaar zijn 'dirt bikes' alias cross motoren verboten in New York City en rijden knuckleheads ermee over stoepen en door parken. Dat helpt natuurlijk niet voor de marktwaarde van de arme motorfietsen. 

De politiecommissaris die stoer in beeld komt vertellen dat hij ieders motorfiets gaat verpletteren legt uit dat ze de fietsen niet verkopen, want illegaal. En dat brengt ons weer eens bij een vreemde inconsistentie in het Verenigde Statische beleid. How can it, that you may walk over the street with a gun, but you cannot ride a bromfiets? Als ze die dingen gewoon een paar staten naar het westen verkopen dan is er ruimte zat om door de bossen te kachelen.

Goed, het land van de vrijen is wel vaker wat tegenstrijdig, maar hoe minder motorfietsen er op de weg rijden hoe meer ruimte er is voor auto's. Gelukkig hebben we de video nog.