Please Honda, maak die nieuwe S2000

Honda. The Power of Dreams. Dat was dus ooit een slogan die klopte. Ook in je broekje, want oh men, de hele redactie wil nog altijd een Honda S2000. Net als iedereen.

Dit is een goede dag. Ons bereikten geruchten dat Honda zijn zeventigste verjaardag in 2018 wil vieren met een opvolger van de legendarische S2000. Voor de jongere lezers, geen zorgen, dit wordt geen lofzang zoals pappie ze houdt bij zijn verering van een gelukkig vergeten band langharigen uit de jaren zeventig. Dit ding is namelijk echt epic. Zie het als de betere Mazda MX-5. Het verschil is dat de S2000 niet alleen geweldig op de weg ligt - dat doet de MX-5 ook - maar dat de S2000 daadwerkelijk wat pk's meebrengt om van dat weggedrag te genieten. Meer power is een grotere bandbreedte van genot.

De S2000 was met die rij-eigenschappen en een kleine 250 pk een match voor een Porsche Boxster uit die tijd, alleen hoefde je voor de Honda geen tweede hypotheek te nemen. Of je tweede kind te verkopen. Daarom wordt al tijden gespeculeerd over de herrijzenis van de S2000. Iedereen wil dat. De annalen bieden goede hoop, want de sportwagen werd in 1998 geïntroduceerd ter ere van de vijftigste verjaardag van Honda. Een bron vertelt aan Car and Driver dat er ook een motor naar het verjaardagsfeestje komt, maar dat interesseert ons precies niets. Interessanter is dat de bron (van wie wij trouwens denken dat hij in samenwerking met Honda het gezelschapsspel Doorgestoken Kaart speelt) voorspelt dat de nieuwe S2000 van dezelfde omvang als een MX-5 zal zijn, maar met veel meer kracht. Nice, precies wat we nodig hebben en exact waar de glorie van de voorganger op is gebaseerd.

Er zou zelfs al aan de auto gewerkt worden, claimt de bron. Goed mogelijk, maar wij nemen het zekere voor het onzekere en hebben een briefje aan Honda geschreven om het merk aan te sporen de auto toch echt te bouwen. En naar Nederland te verschepen.

Lieve Honda,

We zullen nooit meer grapjes over je maken. Niet over je idiote slogan die allang nergens meer over gaat. Niet over bejaardenlogistiek waar je auto's zo'n belangrijke rol in spelen. Niet over het design dat zo vaak de inverse van begeerlijk is.

We hebben ons leven laatst al gebeterd. Kijk eens hoe geïnteresseerd we over jullie schreven en hoe lief de reaguurders waren? Wij zijn de kwaadsten niet.

Hopelijk kun je dat in overweging nemen, als je nadenkt over het welverdiende cadeau aan jezelf. Het is je gegund! Mogen wij er alleen ook een beetje van genieten?

Met lieve groet en eindeloze bewondering,

Autobahn.eu

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd6ebd411cf', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });