BMW 2002 Hommage: eerbetoon aan een heldenauto

De auto die het bedrijf in het naoorlogse tijdperk wist te redden heeft zijn hommage gekregen, in de vorm van de BMW 2002 Hommage. Duidelijker worden modelnamen niet.

BMW viert zich onderhand een delirium in. Niet alleen bestaat het bedrijf 100 jaar, de Germanen gedenken ook dat de tamelijk iconische BMW 2002 (hnnng!) 50 jaar bestaat met een op de BMW M2 Coupé gebaseerde conceptcar. Aangekleed met achterlijk brede wielkasten, verwijzend naar de homologatiemodellen van de 2002.

Vooraan is de sharknose-methode toegepast: een naar voren hellende grille met enkele koplampen aan weerszijde. Allemaal tres retro. Net als de carbon streep over de heuplijn van de auto. Alhoewel deze bij het origineel van chroom was.

De luchtinlaat, splitter en twee verticale luchtspleten voor de remmen geven de BMW 2002 Hommage een tamelijk grove muil. Iets dat het origineel niet had. Die was klein, vriendelijk, en had een lage heuplijn. Dit is een 2 Serie op 20-inch velgen die testosteron substitutietherapie onderging. Nee, niet echt fraai. Over de motorisering zegt BMW niets ("gaat om het design!!1") maar dit kan niets anders zijn dan een 3.0 zes-in-lijn turbo met 370 pk en 465 Newtonmeter. Gelijk een M2.

De auto wordt vandaag onthuld op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este in Italië, het klassiekerfeestje met BMW als hoofdsponsor. Productieplannen zijn er volgens BMW niet. Het is all show.