VIDEO. Supercrash in de Formule 3

Ingrediënten: Red Bull Ring, spin, stof en drie racewagens. Uitwerking: spektakel. Kom er maar in met de inhaakgrappen: Red Bull geeft je vleugels.

Max Verstappen gaf het gisteren al aan: hij is bang voor spinnen. Na het zien van deze video weet je ook waarom niemand van spinnen houdt. De Amerikaan Ryan Tveter spint enkele minuten voor het eind van de race met zijn F3-wagen van de baan, maar komt uiteindelijk weer op het asfalt tot stilstand. Probleem is alleen dat hij met zijn spin nogal wat stof heeft doen opwaaien waardoor hij niet meer te zien is voor de achterliggers. De Chinese coureur Zhi Cong Li plant daardoor zijn auto vol achterop en wordt gelanceerd.  Terwijl de Chinees wegvliegt klapt ook Pedro Piquet nog even achter op de wagen van de Amerikaan.

Hoe Zhi Cong Li er nu aan toe is is niet helemaal duidelijk. De FIA heeft het over "possible head and back injuries". Hij is wel bij kennis. Tveter kwam er van af met lichte verwondingen terwijl Piquet zelfs helemaal niet gewond is geraakt.

Update. Vier gebroken ruggenwervels en een kapotte voet voor Zhi Cong Li (pic).