Brandbrief: hee Rutte doe eens geld uitgeven aan infrastructuur

Een brief sturen, dat doet bijna niemand tegenwoordig nog. Een groep van 23 partijen wil benadrukken dat de infrastructuur in Nederland dringend meer geld nodig heeft. Zo dringend dat ze een echte brief tikten voor MP Mark Rutte.

Als je vanmorgen in de zeshonderd kilometer file stond dan weet je het al lang: er moet geld in asfalt gestoken worden. De ongelukkigen die op het onrendabelen vervoer zijn aangewezen wisten het zelfs nog veel langer, dit werkt niet. Er moet meer van álles komen. Dat zeggen wij niet, dat zeggen clubs als Schiphol, de ANWB, Rover, en zelfs de NS. Ze stuurden dus een brandbrief met 23 handtekeningen eronder aan het kabinet. De tien miljard euro die de regering de komende twee jaar vrijmaakt voor infra vinden ze niet genoeg. Op zich is het trouwens al knap dat al die groepen gezamenlijk een handtekening onder een brief (PDF-alert) zetten. Neem bijvoorbeeld Rover en de NS, dat zijn nou niet bepaald elkaars natuurlijke vrienden.

Laten we het verzoek van de fietsersbond er even speciaal uitlichten. Ze willen meer snelfietspaden. Wat het zijn, dat weet natuurlijk niemand, maar wij weten wel: hoe meer bejaarde e-bikers er niet op de snelwegen onnodig linksrijden, hoe beter wij naar onze bestemming kunnen flitsen. Dus we zijn gewoon voor. Hup fietsers. Ook de bootjesmensen klagen, ze moeten veel te lang voor te smalle en te langzame sluizen liggen. Ja hee, Mark, word eens wakker. Als je containerschepen straks ook allemaal op de weg gaan staan, dan kunnen we helemaal niet meer rijden. 

Tien miljard klinkt natuurlijk als een enorme berg geld, maar als je het over alle infrastructuur in Nederland uitsmeert, dan blijft er uiteindelijk geen cent over. En ja, het verbond van Waterbouwers en Bouwend Nederland staan er ook als ondertekenaars bij. Dus het komt goed met de verkopen van Bentley en Mercedes-Maybach.

Foto: autovrije zondag, 1973