Max Verstappen nadoen zonder gifgas? Dat kan!

Bosch maakt niet alleen boormachines. Het hielp Volkswagen ook met de ontwikkeling van zijn Dieselgate-software. Dus was het tijd voor een fijne in de vorm van een kart zonder uitlaat. De e-kart.

Max Verstappen is als de cover van Men's Health. Bij het zien daarvan denken wij steevast dat er ook in ons een afgetrainde Colgate Hulk schuilt, zoals hele volksstammen nu denken dat ook zij een kans maken in de Formule 1. Wij zijn de laatsten om daar zuur over te doen. In de eerste plaats omdat wij hypocriet een paar maanden per jaar fietsen omdat de Tour op televisie is en in de tweede plaats omdat we de geur van ochtendurine overlaten aan kwaliteitspissoir De Volkskrant.

Wie net als Max wil zijn, kan dat nu ook doen zonder bezwaren van zijn zwaajr verantwoojrdelijke oudejrs. Bosch' e-kart komt wordt namelijk geleverd met een 48 volt lithium-ion-accu. Super milieubewust en bovendien tamelijk snel. De instapper van Bosch gaat van 0 naar 100 in minder dan vijf seconden en kan de 120 km/u passeren. Dat hebben we te danken aan 26 pk en een whopping 300 Nm die, zoals gebruikelijk bij elektrische aandrijflijnen, over het gehele toerenbereik praktisch honderd procent beschikbaar is. Geyl en handig ook, daar karts in deze klasse geen versnellingen hebben. De FIA werkte mee aan de ontwikkeling van de e-kart, wat volgens ons betekent dat ook karts in de toekomst elektrisch zullen zijn. Wel is het enigszins vreemd dat de innovatie als een grote doorbraak voor het karten wordt gepresenteerd. Wij zijn er toch echt zeker van dat onze eerste zwaar begrensde karts ook gewoon elektrisch waren. Maar fuck it, 300 Nm op dit beginnersniveau, wij hebben het nodig.