VIDEO. Quid & Anna doen de Mercedes GLA45 AMG

Een SUV, maar dan heel klein, onder handen genomen door de goden van AMG. Het is de vreemdste auto die we tot nu toe hebben getest, maar fuck, het rijdt wel lekker.

De GLA45 AMG is een auto die enige uitleg behoeft. De miniatuur-SUV deelt zijn onderstel met de A-Klasse, maar torent daar 7 centimeter boven uit.  Je zou er technisch gezien offroad mee kunnen, maar verder dan een bospad wordt niet aangeraden. De aandrijving wordt verzorgd door de fameuze 2.0-liter viercilinder turbo van AMG. Een blok dat tegenwoordig 381 pk levert en een koppel van 475 Nm over de voor- én achterwielen verdeelt. Een haast ontembare hitsigheid die fenomenaal uitlaatgeblaf oplevert, mits je de AMG-knop in standje 'RACE' zet natuurlijk.

Iets dat we u graag  in een strakke rijtestvideo hadden laten zien, gepresenteerd door een ervaren autotester die verstand heeft van auto's en testen. Maar die hebben we nog steeds niet. We hebben eigenlijk iets veel beters: QUID EN ANNA! Dit dynamische duo stoof de Autobahn op om voor Autobahn een waardeoordeel over dit Benzje te vellen. VIDEO!