VIDEO. In een G63 AMG hoef je niet te stoppen voor de politie

Zonder straf wegkomen met een politieachtervolging en een hele rij overtredingen, dat kan gewoon in Rusland. Moet je wel in een Mercedes G63 AMG rijden. Oh, en het helpt ook wel als je vader baasje is van een van Ruslands grootste oliemaatschappijen.

Roeslan Shamsuarov is de zoon van Azat Shamsuarov, die laatste is de op een na hoogste baas, van het op een na grootste oliebedrijf van Rusland. Zou je zeggen, de tweede man van het tweede bedrijf, dat is de eerste verliezer van de eerste verliezer. Maar dat is dus schijn. Ook als er nog een paar mensen voor je zijn die nog cooler zijn dan jij, ben je in Rusland een baas. Zo'n baas dat je je zoontje van twintig een G63 AMG geeft als wielen. 

Zoonlief gaat zich dan natuurlijk als een waardige Rus gedragen, dat is ook goed te zien op de onderstaande film. Dan stop je natuurlijk niet voor een miezerige politieagent in een of ander goedkoop autootje. Volgas blèr je weg met je biturbo V8, je rijdt dwars door een park en ondertussen stream je het geheel live op je Periscope.

Slim. Moet je in Nederland vooral niet proberen, maar in moedertje Rusland is het geen probleem. Je vertelt gewoon dat je beste vriend (want die zit achter het stuur) niet als een slappe zak wilde overkomen, want dat ben je natuurlijk als je naar politieagenten luistert. Uiteindelijke boete voor het grapje  werd 5.000,- roebel, wat ongeveer €70,- is. Het loont dus om zoon van een oligarch te zijn.

Het is voor ons allemaal abracadabra wat ze zeggen in de video, maar het zal ongetwijfeld 'Fuck the police' en 'rij wat harder' zijn. En van de achterbank komt meisjesgegiechel, dus die zullen ook af en toe 'stooohoooop nou' roepen.