LIVE. De Grand Prix van Monaco 2016

Over een half uur gaan de lichten op groen en begint Max Verstappen aan zijn 2e race in een Red Bull-bolide. In Spanje pakte hij nog een glorieuze overwinning, vandaag start hij vanuit de pitstraat. Ook dat is racen. Volg het LIVE.

Normaal gesproken volgt hier een tekstblok met linkjes naar shibby streams. Niet nodig! Ziggo Sport heeft een livestream opgetuigd waar iedereen GRATIES de race kan kijken. Voor achtergrondinformatie over de kwalificatie en die vermaledijde crash van Verstappen - veroorzaakt door te vroeg insturen - kunt u daar terecht. Het is al de hele ochtend aan het regenen in Monaco, dus dat gaat nog interessant worden als het stratencircuit om 14:00 uur nog nat is en Max door z'n pitstraatstart alle crashes in bocht 1 ontloopt, maar laten we nog te ver op de zaken vooruit racen.

Hieronder het Autobahn twitter-account waar gedurende de race filmpjes, gifjes, rauw commentaar en analyses van rondetijden verschijnen. Uw ideale tweede scherm dus. (Ook op het VIP-deck bij Red Bull Racing tunen ze alvast in.) Fijne race! #GOMAX

Update. Ronde 36. Max klapt de vangrail in. Net als gisteren. Reed achter Sainz, verremde zich en kwam op het natte gedeelte terecht. Pats! Complete race-uitslag HIER.