U rijdt al een Bugatti Veyron vanaf 111 duizend euro

Met de komst van de nieuwe Bugatti Chiron, gaat de oude Veyron voor schrootprijzen over de toonbank. Oh nee, wacht, een beetje Veyron is tweedehands duurder dan wat-ie ooit nieuwe kostte. Maar wij vonden een fijn goedkoop exemplaar.

Tenzij we in Europa alsnog te maken krijgen met deflatie des doods, achten wij de kans nihil dat een ongeschonden Bugatti voor iets meer dan een ton te koop is. Gaat gewoon niet gebeuren. En de betere nerd had ook al gezien dat deze Veyron een replica is. 

Nu hebben wij een bloedhekel aan mensen die nepperds bouwen en/of kopen en zijn wij voorts van mening dat zij in Clearasil verdronken moeten worden, maar eerlijk is eerlijk: dit is best heel aardig gedaan. In de eerste plaats huist onder deze Veyron een Pontiac GTO uit 2005, dus het is heel aangenaam dat die aan het zicht is onttrokken. 

Wat we overhouden is een tamelijk zorgvuldig gebouwde carrosserie die wordt voortbewogen door de helft van originele cilinders, met net veertig procent van de echt Bugatti-power. Het gaat om een weinig verfijnde zesliter achtcilinder waar Pontiac slechts vierhonderd pk uit wist te schroeven. Een kniesoor die daarop let, want het is toch een fugazi.

Wij willen de maker van deze machine, die hij voor 125 duizend dollar op Ebay heeft gezet, vooral complimenteren met het interieur. Het is verre van perfect, maar herinnert u zich deze nog? We bedoelen maar.