Twee Oscars voor 'Ford v Ferrari'

Le Mans-film Ford v Ferrari over de vete tussen Henry Ford II en Enzo Ferrari in 1966 heeft vannacht twee Oscars geïncasseerd in Hollywood. Dat maakt Ford v Ferrari de eerste autofilm die dat doet sinds Grand Prix (toevallig uit 1966).
Ford v Ferrari

1966 blijkt een goed jaar te zijn voor autosportfilms. Terwijl de legendarische film Grand Prix uit 1966 bij de Oscars in 1967 drie Oscars in de wacht sleepte voor beste geluidseffecten, beste montage en beste geluid is een film óver de motorsport in 1966 vannacht in de prijzen gevallen.

Het epische verhaal van Henry Ford II die Ferrari wilde kopen, maar te maken kreeg met hert Italiaanse temperament van Enzo Ferrari haalde twee prijzen op. De film draait om Caroll Shelby en Ken Miles die van Ford de opdracht krijgen om een wagen te ontwikkelen om daarmee Ferrari te verslaan op hun eigen speelveld, Le Mans.

Opvallend genoeg wint de film twee van dezelfde categorieën als waarin Grand Prix ruim vijftig jaar geleden won. De eerste Academy Award is voor best geluidsmontage en de tweede Oscar is voor het beste geluid.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c488ee3584', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });