Bugatti Chiron raast over de Nürburgring

Euhm, ja. Episch. Veel meer kunnen we er niet over zeggen. De snelste auto ter wereld die de Groene Hel doorklieft terwijl Bugatti & Bentley-baas Dürheimer stuurt.

Mocht u nu denken: 'dit is echt te gek,' dan klopt dat. Mocht u geen zin hebben in het obligate PR-praatje zoals elke Duitse CEO 'm houdt - persbericht oplepelen in stemming die volgt als u de annonce van uw moeders begrafenis net hebt ontvangen - moet u meteen doorspoelen naar 06:12, als de Bugatti uit de startblokken schiet. Het filmpje heeft alles, inclusief interessante feitenregen door de Dour German.

Een paar feitjes over de SR-71 van de weg willen we u niet onthouden. Op topsnelheid wordt elke minuut achterhonderdliter water door de motor gepompt, wordt in diezelfde tijdspanne zestigduizend liter zuurstof lucht ingeademd en voordat de emissies kinderlongetjes ingaan, zijn ze gezuiverd door katalysators met een gezamenlijke oppervlakte van dertig voetbalvelden. Dat mag ook wel, want wie het gaspedaal helemaal intrapt, is na negen minuten honderd liter benzine kwijt. Daar deed die lafborrelaar van een Veyron nog twaalf minuten over.

Mocht u het brakke camerawerk beu zijn, dan kunt u zich ook vermaken met het feitje dat er nooit eerder een grotere koppeling op een personenauto is geplakt. Ja, wij krijgen er ook een kleur van.

Meer bizarre feiten vindt u hier.