Politie neemt Lamborghini in beslag, gaat sporten

Wat doe je als je een Lamborghini Huracán in beslag mag nemen? Dan néém je die natuurlijk in beslag. En daarna ga je er fijn een stukje mee rijden. Waar zou dit verhaal naartoe gaan? Spoiler, het is geen crash.

Als je in een Lamborghini Huracán rondrijdt wordt je gecontroleerd. Daar hoef je geen Typhoon of Roethof voor te heten. Is gewoon een feit: iedereen met een Lambo is verdacht. Hoewel er in Londen behoorlijk veel van die razende stieren rondrijden, geldt de regel daar ook. Dus toen er gisterochtend heel erg vroeg iemand van verhuurbedrijf City Supercars aan het rijden was en een agent tegenkwam werd hij gecontroleerd. Helaas voor de chauffeur gaf de computer van de agent aan dat de wagen niet verzekerd was. Omdat politiecomputers natuurlijk altijd gelijk hebben, ondanks dat er bewijs was dat de computer het bij het verkeerde eind had, werd de wagen in beslag genomen.

'Verhaal klaar' zou je zeggen, maar nee dat is het dus niet. De eigenaar van het verhuurbedrijf mailde namelijk onmiddellijk bewijs dat hij de wagen wel verzekerd de weg op had gestuurd. Je kunt namelijk nogal veel schade aanrichten met zo'n gehuurde zelfontbrander. Hoe dan ook, de chauffeur van de rental werd onder dreiging van arrestatie weggejaagd bij de auto en de agenten namen het stuur over om de wagen naar het politiebureau te brengen. Ze hadden er daarbij alleen geen rekening mee gehouden dat de auto met een GPS-tracker is uitgerust, waardoor City Supercars gewoon kon meekijken terwijl de agent een ietwat toeristische route naar het bureau namen. Ook reden ze daarbij het dubbele van de maximumsnelheid. Meer dan 60 mijl waar 30 is toegestaan. Dus 100 kilometer per uur in de bebouwde kom. Foei agentje.

Inmiddels heeft de eigenaar zijn Lambo weer terug, maar hij gaat natuurlijk nog wel even verhaal halen bij de politie. Al was het alleen maar omdat hij nu 50 pond moest betalen om zijn eigendom weer terug te krijgen. Maar ook het gedrag van de agenten moet nog onderzocht worden. De Metropolitan Police heeft aangekondigd dat ze de zaak bekijken.